Konference Bez bolesti není růstu přinesla inspiraci, jak na svém růstu mohou pracovat firmy i jednotlivci

Principy leadershipu a udržitelného růstu byla hlavní témata dubnové konference Bez bolesti není růstu, kterou pořádaly společnosti FranklinCovey a Leadership Synergy Community. Konference nabídla pohled na téma růstu, bolesti a udržitelnosti z různých perspektiv: od historie přes současnost po výzvy do budoucna; od celých civilizací přes naši společnost a stát, příběhy velké i střední firmy až po sport a každého jednotlivce.

 

Konference Bez bolesti není růstu 2023 - FranclinCovey

Klíčovým řečníkem byl egyptolog Prof. Mgr. Miroslav Bárta, který shrnul pravidla udržitelného růstu na základě studia a srovnávání civilizací a také poukázal na dopady jejich vědomého i nevědomého porušování. A tyto zákonitosti platí i pro fungování firem a organizací. Cílem konference bylo poukázat na důležitost role lídrů a elit a jejich vize a nutnosti adaptace na změny.

„Dějiny civilizací jsou především o leaderschipu, mezní situace, jak je známe od starověku po současnost, byly vždy ovlivněny konkrétními lidmi, myšlenkami. Proto je dnešní konference důležitá. Ukazuje roli vymykajících se lidí pro řešení současných problémů dnešní doby, která je plné různých výzev,“ míní M. Bárta.

Prof. Mgr. Miroslav Bárta

Egyptolog Prof. Mgr. Miroslav Bárta

Podívejte se na video z konference Bez bolesti není růstu

Dále vystoupil Hlavní ekonom České spořitelny David Navrátil. „Na konferenci se jednoznačně ukázalo, že český korporátní sektor si uvědomuje současné výzvy, chce jim čelit. Poslední roky ukazují, jak je svět proměnlivý a nejistý a je potřeba jako lídr vysvětlovat, co se děje, jaké jsou scénáře vývoje a rizika. Naše hlavní role je pomoci externím i interním klientům orientovat se ve světě, pochopit, jaké jsou trendy, rizika, příležitosti, které mohu využít, abych se rozvíjel,“ uvádí D. Navrátil.

David Navrátil

Hlavní ekonom České spořitelny David Navrátil

O transformaci organizace a agilním řízení v Komerční bance hovořila manažerka Platebních metod Monika Truchlíková. „Komerční banka se rozhodla spustit novou éru bankovnictví, protože věříme, že růst, inovace a digitalizace jsou nesmírně důležité aspekty udržitelného fungování. Velké změny se daří především díky generálnímu řediteli Janu Juchelkovi, kterého považuji za lídra s velkým L, protože přišel s velkou vizí. To, že něco funguje dnes, neznamená, že to tak bude i za pár let a s tím nyní v KB pracujeme,“ říká M. Truchlíková

Monika Truchlíková

Manažerka Platebních metod KB Monika Truchlíková

Ředitel společnosti Mondi Štětí Roman Senecký hovořil především o rozvoji vlastních lidí, bez kterých nemůže žádná firma růst. „Chci kolem sebe tvořit prostředí, které pomáhá jít lidem do toho, na co si předtím ani netroufli pomyslet. Abych byl se svým týmem něčeho takového schopen, tak musím pochopitelně začít u sebe. Nastupuje dřina, diskomfort a dnes a denní bolest. Potkal jsem jednoho špičkového trenéra vrcholových sportovců, který při trénincích aplikuje jedno pravidlo, říká, že vydržíš desetkrát tolik, než si myslí tvoje máma, čtyřikrát tolik, než si myslíš ty a přesně, kolik já řeknu. A o tom to v nadsázce je,“ vysvětluje Roman Senecký a dodává, že se ve své firmě soustředí na dvě věci, první jsou lidé a druhé je kultura.

Roman Senecký

Ředitel společnosti Mondi Štětí Roman Senecký

Český paralympijský plavec a držitel zlaté medaile z paralympijských her v Riu de Janeiro a stříbrné medaile z Tokia, Arnošt Petráček, účastníkům konference přiblížil cestu za vizí a svět handikapovaného sportovce. Jaké jsou pro něj klíčové faktory, které ho dostaly na vrchol? „Je to zdraví, o které člověk musí pečovat, fyzická i psychická zdatnost. Pokud chce člověk dosáhnout úspěchu, musí mít také stanovené priority, být ochotný něco obětovat a nesmí se bát vyjít ze své komfortní zóny a plnit si své sny i přes bolest,“ vysvětluje Arnošt Petráček.

Arnošt Petráček

Český paralympijský plavec a držitel zlaté medaile z paralympijských her v Riu de Janeiro Arnošt Petráček

Ředitelka a majitelka firmy Abydos Olga Kupec na konferenci představila svou firmu a zmínila, jaký byl rozvoj firmy od jejích počátků. „Titul konference je perfektní, když bychom brali, že bolest znamená vystoupit z komfortní zóny, tak to přeci není nic hrozného. Jestli chceme jako lidstvo růst nebo se měnit, musíme věci dělat jinak a nezůstávat v tom, co známe,“ podotýká Olga Kupec.

Olga Kupec, Abydos, FranclinCovey konference

Ředitelka a majitelka firmy Abydos Olga Kupec

Mentální kouč Radek Šefčík zmínil nutnost pracovat s uvědoměním si vlastní bolesti, která může pramenit třeba už v dětství. „Z bolesti vzniká růst, ale z bolesti často děláme rozhodnutí, která působí proti nám a také se zapisuje somaticky do těla, tělo si pamatuje i to, co vaše hlava už zapomněla, tělo počítá skóre. Musíme pochopit kognitivní část a napojit se na tělo, protože se může v určitém momentě otočit proti nám a s tím se musíme naučit pracovat,“ vysvětluje R. Šefčík. 

Radek Šefčík  

Mentální kouč Radek Šefčík

Návštěvníci se mohli kromě jednotlivých přednášek zapojit svými dotazy také do panelové diskuze nebo se zúčastnit tematických workshopů. Nechyběl ani přípitek u příležitosti 20. výročí působení společnosti FC v ČR a na Slovensku. Přednáškový den zakončil majitel společnosti FranklinCovey Tomáš Kopecký, který prezentoval nejen růsty a pády této společnosti, ale hovořil také o technologickém rozvoji a nutnosti dobré firemní kultury.

Tomáš Kopecký

Majitel společnosti FranklinCovey Tomáš Kopecký

„Naším přáním je vybudovat silnou firmu, která bude šířit know-how postavené na principech. Ty jsou jsou nadčasové a platí pro všechny,“ uzavírá Tomáš Kopecký.